top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Investorit tyytyväisiä Puolaan

98% ulkomaisista investoijista on tyytyväisiä Puolan investoitiinsa ja olisi valmis tekemään saman uudestaan, tietää kertoa PAIiIZ:n tutkimus (tämä lyhennehirviö on siis Puolan valtion investointi- ja informaatiotoimisto). Asteikolla 1-5 Puolan arvosanaksi tässä tutkimuksessa tuli tasan 3,7 - paras tulos sitten vuoden 2007.

Tutkimukseen osallistuneen yritykset arvostivat Puolassa eniten taloudellista ja poliittista vakautta, suurta kotimarkkinaa sekä puolalaisen työvoiman kompetensseja. Eniten pyyhkeitä sai byrokratia - toisaalta hankala kuvitella montaa maata jossa siitä ei valitettaisi. Tutkimuksessa mitattiin yli 20 osa-aluetta, joista suurimman harppauksen sitten finanssikriisin on ottanut infrastruktuuri ja logistiikka; mikä on ihan odotettua sillä Puolassa on tällä välin avattu yli 2000km uutta moottoritietä.

bottom of page