Harmaan talouden arvo yli 10% BKT:sta

February 24, 2020

Puolan harmaan talouden arvoksi on laskettu 10.8% maan BKT:sta, mikä vastaa 229 miljardia zlotya eli n. 53mrd euroa - suuruusluokka on siten sama kuin Suomen valtion budjetin. Harmaa talous aiheuttaa siten Puolan valtion kassaan noin 10mrd euron vajeen.

 

Sektoreista eniten harmaata taloutta eli käytännössä käteiskauppaa esiintyy kaupassa ja logistiikassa, rakennusalalla, teollisuudessa sekä kiinteistöalalla. Harmaan talouden osuus BKT:sta laski kuitenkin yli 7% viime vuodesta.

 

Päivittäisessä elämässä harmaa talous eli kuititon käteiskauppa kukoistaa edelleen kodin palvelujen alalla (remontit, kodinhoito, siivous), kiinteistökaupassa (kiinteistövälittäjät ilmoittavat usein ronskisti hinnat kuitilla ja ilman) sekä terveydenhoidossa (edelleen lääkärit ottavat käteismaksuja suoraan pöytälaatikkoon ja käteislahjuksia paremmasta/nopeammasta hoidosta).

 

 

Please reload

Hyödyllisiä Puola -linkkejä

June 17, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts

April 22, 2020

March 14, 2020

January 14, 2020

Please reload