top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Koronapäivitys

Puolan hallitus otti käyttöön ripeät toimet tällä viikolla. Torstaina 12.3. ilmoitettiin kaikkien oppilaitosten (päiväkodeista yliopistoihin) sulkemisesta ainakin kahdeksi viikoksi ja heti seuraavana iltana hallitus ilmoitti rajojen sulkemisesta viikonloppuna - maahan ei pääse enää ulkomaalaisia (ellei ole työ- tai oleskelulupaa). Kauppakeskuksissa saa olla auki enää ruokakaupat, apteekit ja pesulat. Ravintolat ja kahvilat saavat myydä ainoastaan kotipakkauksia.

Talouselämän puolella yritysten on annettava 14 päivän palkallinen hoitovapaa, mikäli taloudessa on pieniä lapsia. Työnantajilla on oikeus ottaa etätyö käyttöön. Tiistaina 17.3. on odotettavissa paketti yritysten tukemiseksi; tämän sisältö oletetaan kattavan esim. velanmaksuaikataulujen ja leasingmaksujen helpotus (esim pelkät korot x määrän aikaa) sekä sosiaalikulujen ja veronmaksuaikataulun höllentämisen.

Itse virustapauksia on maassa alle sata, joista kaksi kuolemaa. Tapausten vähäinen määrä johtuu osin vähäisistä testausmääristä. Ottaen huomioon, kuinka paljon puolalaisia matkustaa Italiaan hiihtoloma-aikana ja vertailemalla Suomen tartuntamääriä Italiasta, tapauksia on väistämättä runsaammin.

Stay healthy!

bottom of page