Zloty heikentynyt nopeasti

March 20, 2020

 

 

Puolan zloty on heikentynyt nopeasti 4,30 tasolta > 4,5 tasoille euroa vastaan. Tämä on tyypillinen markkinareaktio - turbulenssin iskiessä zloty "ottaa hittiä" reunavaluuttana (risk aversion), ja suhteellisen likvidinä sellaisena. Tällä viikolla myös keskuspankin koronlaskupäätös kiihdytti laskua. Zlotyn heikentyminen tietenkin avustaa vientiteollisuutta, kuten finanssikriisin aikana, mutta tällä kertaa maassa ei ole ulkomaisiin valuuttalainoihin liittyvää kuplaa.

 

Heiluntaa on varmasti odotettavissa tulevina viikkoina, nähtäväksi jää mikä on koronakriisin jälkeinen "uusi normaali" - viimeiset 7 vuotta zloty on ollut huomattavan vakaa valuutta, pysytellen suuriman osan ajasta 4,15-4,3 välissä.

 

 

 

 

Please reload

Hyödyllisiä Puola -linkkejä

June 17, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts

April 22, 2020

March 14, 2020

January 14, 2020

Please reload