top of page

PALVELUT PUOLASSARekrytointi
Rekrytointi Puolassa

 

Puolassa on monilla aloilla työvoimapula, ja rekrytoinnissa on tarpeen olla luova sekä panostaa suorahakuun -> meille suorahaku on useimmiten ensisijainen tapa löytää kandidaatteja, "hakemus nettiin ja odotetaan" on vain täydentävää toimintaa. Perustyömiehiä on todella hankalaa löytää, ja todennäköisesti joka kolmannella työhaastatteluun tulevalla on haastattelupäivänä auto rikki, eno sairaalassa tai äkillinen flunssa.

Keskipalkka Puolassa on noin 1300€ / kk / brutto. Teollisuuden perustyömiesten palkka on noin 600-800€ / kk ja tiiminvetäjien ja insinöörien helposti tuplat tai triplat. Ylimmällä johdolla ja kokeneilla asiantuntijoilla on usein suomalaisiin verrattava nettoansiotaso.

Rekrytoinnissa Puolan maalla on hyvä ottaa huomioon:

- Palkkaneuvottelut käydään pääasiassa nettona

- Työsopimus on monisivuinen ja syytä teetättää juristilla

- Irtisanomisaika (2vk/1kk/3kk) lasketaan kuun lopusta, eli kuun viimeisellä viikolla on hyvä tehdä sopimukset

- Työnantajakuvaan on syytä panostaa (työsuhde-edut, etätyö jne.)

Asiakkaitamme Puolassa ovat pääasiassa suomalaisia yrityksiä monelta toimialalta (teollisuus, palvelut, IT) ja olemme rekrynneet niin maajohtajia kuin tuotannon työntekijöitäkin.

 

Kysy lisää referensseistämme!

 

Tarjoamme rekrytointipalveluja

- Puolassa paikallisesti pääasiassa suomalaisille asiakkaille, asiakkainamme on etenkin tehtaita ja palvelualan yrityksiä

- Etärekrytointiprojektina Suomeen Puolasta käsin (lue lisää Rekrytointi Suomeen -kohdasta)

- Alihankinta, suorahaku ja sourcing -projektit

- Puolalaisten työmiesten rekrytointi Suomeen kuukausimaksulla

 

Tiimillämme on aikaisempaa rekrytointikokemusta Puolasta yhteensä yli 25 vuotta ja etärekrytointia olemme tehneet jo usean vuoden ajan. Työmiehiä Suomeen

 

Teimme aiemmin puolalaisten työmiesten rekrytointia Suomeen, mutta olemme luopuneet yksittäisten työmiesten rekrytoinnista ja teemme ainoastaan rekrytointeja kiinteällä kk-veloituksella tai projektiluonteisesti.

Markkina on muuttunut; 10 vuotta sitten Puolassa oli korkea työttömyys sekä alhaiset palkat, joten puolalainen blue collar -työvoima oli erittäin liikkuvaa ja työmiesten rekrytointi oli jopa helppoa.

Tänään Puolassa on EU:n toiseksi alhaisin työttömyys, monilla aloilla on työvoimapula ja palkkataso ottaa kiinni EU-keskiarvoa joka vuosi. Hyvä hitsari tai vaikkapa CNC-operaattori tienaa Puolassa 1500€/kk ja uusi työpaikka löytyy kunhan vain nostaa käden pystyyn bussipysäkillä.

 

Työvoimapulaa on tullut palkkaamaan yli miljoona ukrainalaista (arviot vaihtelevat 1-2 miljoonan välillä). Osa tästä joukosta saa ja on saanut pysyvän työluvan EU-alueella ja tulee hakeutumaan Puolasta vielä korkeamman palkkatason maihin, kuten Suomeen.

 

 

bottom of page