top of page
spondeo1.png

Rekrytointipalvelut

Rekrytointi Puolassa

Puolassa on monilla aloilla työvoimapula, ja rekrytoinnissa on tarpeen olla luova, vikkelä sekä panostaa suorahakuun -> meille suorahaku on useimmiten ensisijainen tapa löytää kandidaatteja, "hakemus nettiin ja odotetaan" on vain täydentävää toimintaa eivätkä useat portaaleissa julkaistut positiot tuota juuri ollenkaan relevantteja kandidaatteja.

Keskipalkka Puolassa on noin 1800€ / kk / brutto. Teollisuuden perustyömiesten palkka on noin 1000€ / kk ja ylöspäin. Tiiminvetäjien ja insinöörien helposti tuplat tai triplat. Ylimmällä johdolla ja kokeneilla asiantuntijoilla on usein suomalaisiin verrattava nettoansiotaso.

Rekrytoinnissa Puolassa on hyvä ottaa huomioon:

- Palkkaneuvottelut käydään pääasiassa nettona

- Työsopimus on monisivuinen ja syytä teetättää juristilla

- Irtisanomisaika (2vk/1kk/3kk) lasketaan AINA kuun lopusta, eli kuun viimeisellä viikolla on hyvä tehdä sopimukset - ja viimeisellä viikolla kandidaatit tekevät usein päätöksensä mikäli pöydällä on useampi tarjous

- Työnantajakuvaan on syytä panostaa (työsuhde-edut, etätyö jne.) sekä oman tarinan esille tuomiseen, etenkin jos kyseessä on uusi yritys Puolan markkinoilla

HOX!!! Työmarkkinoilla on monessa suhteessa menossa "talent war", eli osaajista käydään kovaa taistelua. Vuonna 2023 meillä oli kahden käden sormilla laskettava määrä tapauksia jossa vanha työnantaja nokitti kun kandidaatti oli irtisanomassa. Yleensä korotukset olivat 20-30% mutta eräässä tapauksessa vanha työnantaja oli valmis nostamaan pätevän myyjän peruspalkkaa 60% että saisi hänet pidettyä riveissään.

Täytettyjä positioita
Image by Danial Igdery

IT/ IT Management

Country Manager, Sales Manager, Lead Generation Specialist, Developers, SAP professionals, Testers, Marketing professionals etc.

Engineer

Engineering

Country Manager, Sales Engineer, Area Sales Manager, Technicians, Financial Controller, Design Engineer, Marketing Specialist

Construction Site Managers

Production

Country Manager, Production Manager, Production Engineer, Commission Engineer, Shift Leader, HR Manager Blue Collars, Design Engineer, Sales Manager, Marketing Manager, Controller, Maintenance specialist, Field Engineer, IWE etc.

Stock Market

Finance / Others

HR Manager, Head of Portfolio Management, Risk Analyst, Marketing Manager, Sales Manager, Sales Specialist, Customer Support Team Lead, Optical Design Engineer, French speaking customer care, Application engineer, Customer Success etc..

 

Rekrytointipalvelumme

- Puolassa paikallisesti pääasiassa suomalaisille asiakkaille, asiakkainamme on etenkin tehtaita ja palvelualan yrityksiä

- Etärekrytointiprojektina Suomeen Puolasta käsin

- Alihankinta, suorahaku ja sourcing -projektit

- Rekrytoijan liisaus kk-maksulla

Tiimillämme on aikaisempaa rekrytointikokemusta Puolasta yhteensä yli 25 vuotta ja etärekrytointia olemme tehneet jo usean vuoden ajan. 

Emme rekrytoi työmiehiä Puolasta Suomeen!

bottom of page