Rekrytointi

Teemme rekrytointiprojekteja Puolassa paikallisesti sekä etäprojekteina Suomeen. Teimme aiemmin rekrytointia myös Puolasta Suomeen mutta olemme lopettaneet tämän toiminnan vuoden 2019 aikana - toki voimme suositella muutamia toimijoita!

 

Tiimillämme on aikaisempaa rekrytointikokemusta Puolasta yhteensä yli 15 vuotta. Olemme perustaneet paikallisen henkilöstöpalveluyrityksen vuonna 2011 ja irtaantuneet siitä v. 2014.

Rekrytointi Puolassa

Rekrytoimme Puolassa niin yksittäisiä toimihenkilöitä sekä blue-collar -työntekijöitä kuin myös kokonaisia tiimejä. Hiljattain rekrytoimme asiakkaallemme tuotannon työmiehiä (n. 10) sekä työnjohtajat.

 

Työmarkkinat ja työvoiman saatavuus Puolassa riippuu suuresti alueesta. Esimerkiksi Länsi-Puolan suurten kaupunkien kuten Wroclawin ja Poznanin sekä Varsovan työttömyysaste on jo alle 2% kun taas lähialueilla se voi nousta yli 10%:n. On tyypillistä, että työmatkat voivat olla pitkiäkin ja jotkut teollisuuden työnantajat järjestävät bussikuljetukset työpaikoille. Työvoimapula on talouden suurimpia puheenaiheita ja sitä paikkaamaan on Puolaan tullut 1,5-2 miljoonaa ukrainalaista.

 

Keskipalkka Puolassa on noin 1200€ / kk / brutto. Teollisuuden perustyömiesten palkka on noin 700-800€ / kk ja tiiminvetäjien ja insinöörien helposti tuplat. Ylimmällä johdolla ja kokeneilla myyjilä on usein suomalaisiin verrattava ansiotaso.

Viimeaikaisia rekrytointicaseja ovat olleet mm: Production Manager, Sales Coordinator, Project Engineer, Area Manager, Country Manager, Marketing Specialist, Supply Chain Specialist, Field Technician, Sales Engineer jne.

Asiakkaitamme Puolassa ovat suomalaisia yrityksiä laidasta laitaan ja pyrimme erottumaan kilpailijoistamme olemalla ketterämpi toimija ja panostamalla koko projektin tehokkaaseen läpivientiin.

Rekrytointi Suomeen

Olemme aloittaneet pilottiprojektit, missä hoidamme asiakkaidemme rekrytointiprojekteja Suomessa etänä Puolasta käsin.

Palvelumallimme perustuu suorahaun ja perinteisen työpaikkailmoituksen kombinaatioon. Yhteydenotot ja kommunikoinnin hoidamme suomeksi ja suomalaisista puhelinnumeroista. Vaikka emme tapaa kandidaatteja face-to-face, teemme huolellisen pohjatyön, pisteytyksen ja useat puhelinhaastattelut ennen varsinaista haastattelua asiakkaan kanssa - näin pyrimme lähettämään asiakkaalle vain relevantteja kandidaatteja; less is more.

Teimme aiemmin puolalaisten työmiesten rekrytointia Suomeen, mutta olemme luopuneet yksittäisten työmiesten rekrytoinnista ja teemme ainoastaan alihankintaa kiinteällä kk-veloituksella tai projektiluonteisesti.