top of page
reiseuhu-MEQ5FsJe1eI-unsplash.jpg

TOIMINTA  PUOLASSAYrityksen perustaminen
 
Image by Dylan Gillis

Yrityksen voi nykyään perustaa netissä ilman eri visiittiä notaarissa kääntäjän ja paperikasan kanssa, kuten ennen muinoin oli tapana. Tätä varten tarvitaan sähköinen allekirjoitus, mikä ulkomaalaiselle tarkoittaa usein erillistä usb-tikkua, joilla perustamisasiakirjat allekirjoitetaan. Valitettavasti tikkua ei saa etänä, vaan vaatii käynnin Puolassa. Hyvin valmistelemalla koko prosessi, pankkitilien avaaminen mukaan luettuna, saadaan hoidettua lounaineen yhden päivän aikana.

Tämän jälkeen yritys rekisteröidään paikallisesti sekä VAT- sekä yritysrekistereihin.  Minimi osakepääoma on 5000zl, joka perustamisen yhteydessä ilmoitetaan maksetuksi. Yrityksellä pitää olla jo perustamisvaiheessa vakituinen osoite.

Tosin helpoin ja suositeltava tapa perustaa uusi yritys on antaa lakitoimistolle valtakirja ja lähettää paperit kuriirilla.
Myös lakitoimistolta tyhjän pöytälaatikkofirman ostaminen on nopea ja turvallinen tapa päästä liikkeelle - ja yritys on käyttövalmis heti.

Puolan hallinto on viime aikoina tiukentanut vaatimuksia uusien yritysten rekisteröintiin liittyen; esimerkiksi "pöytälaatikko-osoitteen" käyttöön suhtaudutaan paikoin nihkeästi + omistajien tulee joskus allekirjoittaa dokumentteja esim. kiinteistö-omistuksiin liittyen. 

 

Rekisteröimisprosessi kestää usein 2-10 viikkoa, riippuen paikkakunnan viranomaisten ruuhkista ja rekisteröitävän yrityksen erityispiirteistä. Sähköisesti perustetun yrityksen rekisteröinti kesti Varsovassa viime syksynä 2 päivää.

Kulut

n. 100€

Sähköinen allekirjoitus

n. 100€

Dokumenttien käännökset

500-2500€

Avustus perustamisessa

(riippuen lakitoimistosta)

takenori-okada-8F1A1fq2IV0-unsplash.jpg

Yrityksen perustaminen

bianca-fazacas-LMV1x7vuQpQ-unsplash (1).jpg

Verohelpotukset (SEZ)

david-mohseni-4TQhlBmqey0-unsplash.jpg

Työsopimukset

anna-gru-b_RemSkG2uE-unsplash.jpg

Verotus

Image by Sebastian Huber

Businesskulttuuri

Image by Nastya Dulhiier

Toimitilat Puolasta

Image by Christian Lue

EU-tuet

bottom of page