top of page
reiseuhu-MEQ5FsJe1eI-unsplash.jpg

TOIMINTA 
PUOLASSAYrityksen perustaminen
 

Yrityksen voi nykyään perustaa netissä ilman eri visiittiä notaarissa kääntäjän kanssa, kuten ennen muinoin oli tapana. Tätä varten tarvitaan sähköinen allekirjoitus, mikä ulkomaalaiselle tarkoittaa erillistä usb-tikkua, joilla perustamisasiakirjat allekirjoitetaan. Valitettavasti tikkua ei saa etänä, vaan vaatii käynnin Puolassa. Hyvin valmistelemalla koko prosessi, pankkitilien avaaminen mukaan luettuna, saadaan hoidettua lounaineen yhden päivän aikana.

Tämän jälkeen yritys rekisteröidään paikallisesti sekä VAT- sekä yritysrekisteriin + KRS:n.  Minimi osakepääoma on 5000zl, joka perustamisen yhteydessä ilmoitetaan maksetuksi. Yrityksellä pitää olla jo perustamisvaiheessa vakituinen osoite.

Tosin helpoin tapa perustaa uusi yritys on antaa lakitoimistolle valtakirja ja lähettää paperit kuriirilla. Myös lakitoimistolta tyhjän pöytälaatikkofirman ostaminen on nopea tapa päästä liikkeelle.

Puolan hallinto on viime aikoina tiukentanut vaatimuksia uusien yritysten rekisteröintiin liittyen; esimerkiksi "pöytälaatikko-osoitteen" käyttöön suhtaudutaan paikoin nihkeästi + omistajien tulee joskus allekirjoittaa dokumentteja esim. kiinteistö-omistuksiin liittyen. 

 

Rekisteröimisprosessi kestää 2-10 viikkoa, riippuen paikkakunnan viranomaisten ruuhkista ja rekisteröitävän yrityksen erityispiirteistä. Sähköisesti perustetun yrityksen rekisteröinti kesti Poznanissa viime syksynä noin 5 viikkoa.

 

Kulut:

- Sähköinen allekirjoitus n. 100€

- Dokumenttien käännökset n. 100€

- Avustus perustamisessa 700-1000€

Avustamme yrityksen perustamisessa ja kauttamme on mahdollista myös ostaa pöytälaatikkoyritys, jolloin liiketoiminnan aloittaminen on mahdollista per heti.

bottom of page