Tuotanto- ja logistiikkakeskustilojen vuokrataso on isoissa business parkeissa karkeasti 2.2-3€ per m2 + käyttömaksut (normaalisti n. 1€ /kk). Isojen toimijoiden BTS-projektien läpivientiaika on n. 6-8kk. Alan rakentamisen ollessa nyt buumivaiheessa on Puolassa vuokraajan markkinat, sillä suurilla alan toimijoilla on isoja, spekulatiivisia kiinteistöhankkeita menossa ilman ankkurivuokralaisia.

 

Toimistotilojen vuokrat vaihtelevat suuresti - riippuen sijainnista ja kuinka moderni kohde on kiikarissa. Uuden toimistotilan vuokrataso Varsovassa voi olla yli 20€/m2 ja muissa isoissa kaupungeissa n. 11-17€/m2. Mikäli toimitilan tarve on 50-150m2, voi toimiston vuokrata helposti myös asuntomarkkinoilta.

 

Vuokrasopimus kaupallisilta toimijoilta on tyypillisesti monikymmensivuinen ja syytä luetuttaa asiaan erikoistuneella lakimiehellä. Pisin minkä olen nähnyt oli 184 sivua + liitteet.

Kiinteistöjen, tonttien sekä rakentamisen osalta markkinat ovat nousukauden buumivaiheessa - tarkoittaen pitkiä läpivientiaikoja, jatkuvia hintayllätyksiä sekä iltalypsyä

hintojen suhteen. Hintojen nousu ei ole tosin vielä skaalannut vuokramarkkinoille, joissa isot toimijat valmistavat volyymia hintojen pysytellessä edelleen 2.2-3€ tasolla per m2 standarditilasta.

Meillä on valmiit kontaktit alan toimijoihin ja kokemusta tilojen etsinnästä sekä sopimusneuvotteluista. Voimme myös jakaa kontaktejamme ihan maksuttakin.

 

Toimitilat Puolasta