Special Economic Zones (SEZ)

 

Heinäkuusta 2018 lähtien koko Puola on yhtä erityistalousaluetta - eli jokainen Puolaan investoiva yritys on periaatteessa verohelpotuskelpoinen!

 

Verohelpotukset vaihtelevat alueittain, karkeasti mitä suurempi on alueen työttömyys sitä korkeampi on verohelpotusprosentti. Lisäksi investoijan ja investoinnin koko vaikuttaa tuen suuruuteen.

 

Tyypillisesti tuloverohelpotukset kattavat 25-50% koko investoinnin määrästä - eli miljoonan euron investoinnille voi saada CIT-helpotusta max puolet. Kokonaisinvestoinnin määrään vaikuttavat myös vuotuiset palkat, ja lisäksi voi olla mahdollista perustaa uusia projekteja vanhaan kohteeseen. Muita kannusteita ovat kiinteistöveroalennukset ja nopeat lupaprosessit sekä paikallishallinnon tuet esimerkiksi työvoiman koulutukseen.

 

Verohelpotuksen voi saada niin greenfield -investoinnille kuin myös yksikön perustamiselle vuokrattuihin tiloihin (lue lisää "toimitilat Puolasta"). "Erityistalousaluestatuksen" ja verohelpotusten piiriin pääseminen kestää muutaman kuukauden.

Lisätietoja: +48 514 615 048

 

 

 

 

 

Verohelpotukset Puolassa