top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Foodwestin opintomatka Puolaan

"Itämeriverkosto-hankkeessa järjestettiin fact finding-tyyppinen opintomatka Puolaan 7.-10.4.2014. Puolan elintarvikemarkkinat ovat suuret verrattuna Suomen vastaaviin. Vähittäiskaupan myyntiarvo on yli 40 mrd euroa kun se Suomessa on noin 10 mrd euroa. Kuluttajia Puolassa on yli seitsenkertainen määrä Suomeen verrattuna. Elintarviketalous on yksi tärkeimmistä talouden sektoreista Puolassa ja kun keskiluokka ja sen varallisuus kasvavat, myös erikois-, luomu- ja premiumtuotteille alkaa olla kysyntää.

Matkaan liittyvässä seminaarissa valotettiin Puolan talouden ja elintarvikebisneksen tämän hetken tilannetta ja kehitysnäkymiä. Lisäksi kerrottiin trendeistä, vähittäiskaupan rakenteesta sekä yritysten vienti- ja kansainvälistymismahdollisuuksista Puolassa. Matkaohjelmaan kuului opastettuja kauppakierroksia sekä yritysvierailu. Lisäksi matkan aikana oli mahdollisuus tutustua Worldfood Warsaw -elintarvikealan messuihin."

Lähde: Foodwest:

http://www.foodwest.fi/ajankohtaista_102.html

Olimme mukana matkan järjestämisessä vastaten yritysvierailuista ja partneritapaamisista. Lisäksi avustimme puhujien etsinnässä sekä käytännön järjestelyistä Varsovassa.

Yritysvierailut järjestettiin Warkan panimolle, Broniszen vihannestukkuun, Biobazar -ruokamarkkinalle, Suomen suurlähetystöön sekä Piotr i Pawel -supermarkettiin. Partneritapaamisia järjestettiin osallistujien toiveiden mukaisesti.

Koko ohjelma, luentomateriaali sekä matkaraportti on luettavissa yllä olevasta linkistä.

bottom of page