top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Pendolinot Puolaan

90-luvun Pahkasika -lehtien pendolinovitsit ovat jälleen ajankohtaisia - Puolassa. Pendolino -junien käyttöönottopäivä on nimittäin 14.joulukuuta, jolloin upouusien Pendolinojen tulisi aloittaa liikenne etelästä pohjoiseen. Rautateiden revoluution myötä esimerkiksi Varsova-Gdansk -välin tulisi kestää enää 3 tuntia nykyisen 4:40 sijasta.

Suomalaiset eivät päässeet valitettavasti lippujärjestelmäapajille, vaan uuden lippujärjestelmän toimittaa saksalainen T-Systems.

Puolan Pendolino -hankintojen (20 junaa) arvo on noin 2bn zlotyä eli noin 450m€, jolle on saatu myös EU-tukea. Pendolinot aloittavat liikenteen Varsovasta Krakovaan, Katowiceen, Gdanskiin ja Wroclawiin. Huippunopeuksien arvioidaan nousevan alkuvaiheessa noin 160km/h, mutta toiveissa oli jopa 250km/h - vaunujen toimittaja Alstom on kuitenkin kyseenalaistanut rautatieverkoston laadun näille nopeuksille mikä johti aiemmin tänä vuonna pieneen konfliktiin.

bottom of page