top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Puolan rikkain mies menehtyi

Jan Kulczyk, arvostettu investoija, mesenaatti ja Puolan rikkain mies menehtyi leikkauksen seurauksena 65 vuoden iässä. Kulczyk oli Forbesin maailman rikkaitten listalla 384 yli miljardin dollarin nettovarallisuudellaan.

Hänen imperiumiinsa kuuluu öljy- ja kaasubisnes, osuus teleoperaattorista, kemian teollisuutta, uusi IT datakeskus jota vartioidaan lennokeilla ja niin poispäin. Kulczyk oli yksi kommunismista vapautuneen Puolan ensimmäisiä yrittäjiä, aloittaen autojen maahantuonnilla ja osallistumalla valtion firmojen yksityistämisiin (ei kuitenkaan ns. oligarkki). Seuraava sukupolvi jatkaa yrityksen palveluksessa. Kulczykin ex-vaimo on puolestaan Puolan rikkaimpia naisia ja omistaa hulppean ostos- ja taidekeskuksen Poznanissa.

bottom of page