top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Puola sijalla 48 kilpailukykyvertailussa

Puolalaiset kantavat mielestäni vähemmän huolta menestyksessä kilpailukykyraportissa kuin me suomalaiset. Puolan sijoitus World Economic Forumin raportissa on 43, ja sillä jäädään mm Azerbaidzanin, Mauritiuksen, Kuwaitin ja Liettuan taakse.

Maan vahvuuksia on mm peruskoulutus, terveydenhuolto, markkinan koko ja akilleen kantapäänä innovaatiot (jospa tulevat 6-8 miljardia EU-rahaa innovaatioihin auttaisivat..). Hyvää arvosanaa ei myöskään heru ”business sophistication” –kategoriassa, mistä voisin olla hieman eri mieltä.

Samassa vertailussa Suomi on sijalla 4. Menestys tässä vertailussa ei näiden kahden maan tapauksessa hirveästi korreloi (positiivisesti) yksityisten investointien määrää.

Puolan maatiedot löytyvät tästä linkistä:

http://reports.weforum.org/global-competitiveness-report-2014-2015/economies/#indexId=GCI&economy=POL

bottom of page