top of page
Search
  • tuomasasunmaa

EU-rahoitusta Puolasta

Olen aiemminkin kirjoittanut mahdollisuuksista EU-tukiin Puolassa - nämä mahdollisuuthan ovat avoimia myös suomalaisille yrityksille. Puola saa meneillään olevalle kaudelle yli 80 miljardia euroa ja hakukierrokset ovat alkaneet.

Alla linkki suurlähetystömme kattavaan kirjoitukseen aiheesta. Lisäyksenä kirjoitukseen on mainittava, että EU-tukien rumbaa pyörittää laaja joukko konsultointiyrityksiä, jotka hoitavat hakemukset (usein success feellä) sekä paperityön itse tukijakson aikana.

Lisäksi Puola tarjoaa verohelpotuksia, mikäli investointi kohdistuu erityistalousalueelle (SEZ). Nämä tuet ovat huomattavasti suoraviivaisempia kuin EU-tuet - tuki myönnetään tuloverohelpotuksen muodossa, joka on %-osuus investoinnin määrästä. Prosentti määräytyy SEZ:n sijainnin ja investoinnin koon perusteella. Hakuaika on n. 1-2kk ja tuet ovat voimassa 2026 saakka.

Mikäli kiinnostuit näistä mahdollisuuksista, ota yhteyttä niin katsotaan löytyisikö sopiva projekti!

bottom of page