top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Varsovasta uusi CITY?

Puolan pankkiiritaustainen kehitys- ja varapääministeri Mateusz Morawieczki on käärinyt hihat Brexitin jälkeen ja promotoi ahkerasti Varsovaa kansainvälisille pankeille uutena ”Citynä”.

Hallitus lupaa tulla erilaisin kannustein vastaan Puolaan investoiville pankeille, ja neuvotteluja on tietojen mukaan jo käynnissä. Viime vuosien aikana lukuisat pankki- ja rahoituslaitokset ovat siirtäneet toimintojaan Puolaan, viimeisimpänä mainittakoon Credit Suisse, joka aukaisee toisen Puolan keskuksensa Varsovaan. Puolan etuna on edelleen alhainen kustannustaso ja hyvä labor pool verrattuna Frankfurtiin, Pariisiin, Dubliniin ja Amsterdamiin. Miinuksena on nähty Varsovan vähäisempi houkuttelevuus asuinpaikkana, etenkin expattien keskuudessa.

Puolan houkuttelevuus palvelukeskuksien suhteen ei tietenkään rajoitu pankki- ja rahoitusalaan. Muita viime aikaisia palvelukeskusinvestointeja ovat mm Uber, Google, Kemira, Metsä Group.

bottom of page