top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Tehtaanjohtajien roundtable

Järjestimme suljetun roundtable -keskustelun pari viikkoa sitten, osallistujia oli 14 - suomalaisia tehtaanjohtajia Puolassa sekä johtajia Suomesta, joilla on vastuullaan puolalainen tuotantoyksikkö. Myös suurlähettiläämme osallistui keskusteluun.


Perusviestinä voitaneen todeta, että tuotantofirmoilla menee juuri nyt erittäin hyvin, toipuminen alkoi viime syksynä ja monilla yrityksillä on tilauskirjat ennätystasolla. Koronavirus on haitannut toimintaa, joskin laumaimmuniteetti on monessa paikassa todennäköisesti saavutettu - eräillä toimipaikoilla jopa 80-95% työntekijöistä on sairastanut viruksen. Kuumeneva suhdanne aiheuttaa myös päänvaivaa, esimerkiksi komponenttien saatavuuden sekä logistiikan suhteen. Yksi yhteen viime aikaisen tutkimuksen kanssa raaka-aineiden ja materiaalien sekä palkkojen hinnannousu on huolilistan kärkipäässä. Monilla yrityksillä on palkkojen nostokierros tehty, tyypillisesti 3-7% korotuksilla.


Mikäli verkostoituminen kiinnostaa, otathan yhteyttä! Tarkoituksena on järjestää live-tapaaminen syksyllä joko Gdanskissa tai Varsovassa.Comments


bottom of page