top of page
Search
  • tuomasasunmaa

Investointiuutisia elokuulta

NYSE –listattu finapalvelujen tarjoaja State Street perustaa sivukonttorin Gdanskiin – 1000 uutta työpaikkaa. Goldman Sachs samoilla aikeilla Varsovassa mutta lupaa ainoastaan 200-500 uutta työpaikkaa.

Puola investoi 107 miljardia zlotyä (karkeasti 25 miljardia euroa) tieverkostoon seuraavan kahdeksan vuoden sisällä. Kilometreissä tämä tarkoittaa 3900km eli vajaa neljä kertaa Suomi päästä päähän. Vuodesta 2007 lähtien puolan moottoritieverkosto on kolminkertaistunut noin 1000 kilometristä 3000 kilometriin.

PKP eli Puolan VR puolestaan suunnittelee investoivansa 7-9 miljardia zlotyä vuosittain 2023 saakka rautatieverkostoon.

Espanjalainen kylpyhuonekalustevalmistaja Roca investoi reilut 20m€ tehtaan laajennukseen Gliwicessä.

AmRest suunnittelee avaavansa 90-100 uutta ravintolaa, tai siis pikaruokapaikkaa, tämän vuoden aikana. AmRest operoi KFC:tä, Starbucksia, Pizza Hutia sekä Burger Kingiä. Investoinnin arvo karvan alle sata miljoonaa zlotyä.

Aero Gearboxin uusi tehdas Itä-Puolassa tulee työllistämään yli 110 henkeä.

bottom of page