Puola on sopimuskulttuuri - normaali työsopimus on tyypillisesti standardimuodossakin usean sivun mittainen.

 

Sopimustyyppejä ovat:

"Umowa o prace" - vakituinen työsopimus

"Umowa o zlecenie" - eli jonkin tehtävän suorittamiseen tehty sopimus (esim. tuntityö)

"Umowa o dzielo" - eli jonkin konkreettisen tuloksen aikaansaamiseksi tehty työsopimus, jossa ei ole sosiaalikuluja mukana.

 

Sos. maksuista aiheutuva sivukulukerroin on noin 21% bruttopalkan päälle. Työsopimusta tehtäessä työntekijän kanssa sovitaan tyypillisesti nettopalkka. Sosiaalikuluja ei makseta jos palkattava on opiskelija tai alle 26-vuotias, myös elokuusta 2019 lähtien alle 26-vuotiaat ovat vapautettu tuloverosta.

 

Irtisanomisajat ovat 2vk-3kk, riippuen työsuhteen kestosta. Ammattiyhdistysliikkeet ovat aktiivisia lähinnä kaivos- ja telakka-aloilla. Koeaika on max 3 kuukautta.

 

Puolassa on myös tyypillistä ns. toiminimiyrittäjyys, jossa työntekijä laskuttaa työn alvillisena oman yrityksensä nimissä. Tämä tapa on yleistä etenkin myyjien, asiantuntijoiden ja johtajien keskuudessa. Puolassa on yli 2 miljoonaa toiminimiyrittäjää!

 

Työn verotus on kaksiportainen; 18% ja 31%. Ylemmän prosentin raja kulkee noin 20 000 euron vuotuisissa tuloissa. Tyypillinen työnantajan tarjoama etu on yksityinen terveydenhoito sekä "sporttikortti".

Puolankielinen palkkalaskuri: https://wynagrodzenia.pl/kalkulator-wynagrodzen

Keskipalkka yksityisella sektorilla on n.5200zl/kk (~1200€) ja minimipalkka 2250zl/kk (520€) . Minimituntipalkka on 14,7 zlotya tunnilta (4,3€). Minimipalkat ovat sidottu keskipalkkaan, joten 1.1.2020 minimipalkat nousevat jälleen.

Tarjoamme avustusta työsopimusasioissa, myös lähetettyjen työntekijöiden palkkausasioissa, sekä sopimusten laatimisessa useampien kymmenien sopimusten kokemuksen pohjalta.

 

 

Työsopimukset